top of page

Francesco Vulcano (Terravecchia, 1973) begon zijn vioollessen aan het conservatorium van Cosenza (Italië) bij Ezio Lappano. Na verdere studie in Rome, Bologna en Bari behaalde hij in 1998 aan het Conservatorium van Avellino zijn solistendiploma bij Carmelo Andriani. Voordat hij in 1999 naar Nederland kwam heeft hij lessen bij Felix Ayo gevolgd. Eenmaal in Nederland studeerde hij bij Chris Duindam, Jeroen de Groot en Joan Berkhemer.
Francesco heeft met gerenommeerde musici samen gespeeld, zoals bv. Peter Maag en Leonardo Quadrini, en was in 1997 tweede prijswinnaar bij International Competition “Citta di Barletta”. Francesco wordt regelmatig benaderd als remplaçant door verschillende beroepsorkesten in Nederland. violist bij Sinfonia Rotterdam. Daarnaast speelt hij kamermuziek in diverse samenstellingen in Italië, Spanje en in Nederland.

Als viool- en ensembledocent heeft hij kamermuziek en ook orkestlessen gegeven in de “Campamento musical” in Urueña, Spanje. Naast het lesgeven op verschillende muziek scholen in Nederland, was hij tot voor kort werkzaam bij “De Muzerije” in ’s-Hertogenbosch. Momenteel doceert hij bij Muziekplein te Ede.

francesco-------.jpg
Over ons: Over
cellopiano--4.jpg

Celliste Oihana Aristizabal Puga begon op haar tiende met celloles bij Riccardo Scianmarella en studeerde Cum Laude af aan het Pablo Sarasate Conservatorium in Pamplona, Spanje bij Pilar Huici en Riccardo Scianmarella. Daarnaast studeerde ze kamermuziek bij Eva Pereda Ansa. In 2002 startte zij in Nederland haar studie aan het Utrechts Conservatorium waar ze in 2005 haar Bachelor of Music behaalde bij Ran Varon. In 2007 is zij afgestudeerd als Uitvoerend Musicus aan het Rotterdams Conservatorium bij cellist Jeroen den Herder. 
Oihana volgde verschillende masterclasses bij onder meer Marcio Carneiro, Elias Arizcuren, Shmuel Magen, Vladimir Perlin, Pieter Wispelweij en Alexander Rudin. 
Ze trad regelmatig op met het Enara Pianotrio in Nederland en in Spanje. Daarnaast is zij sinds 2007 celliste bij het Cello Octet Amsterdam, voorheen Conjunto Iberico, waarmee ze tournees maakt door Europa, de VS en het Midden Oosten. Ze heeft met diverse componisten samengewerkt, waaronder Arvo Pärt, Theo Loevendie, Jose María Sánchez Verdú en Gabriel Erkoreka. Oihana heeft tevens met bijzondere Nederlandse artiesten samengewerkt, zoals Hadewych Minis, Izaline Calister en Conny Jansen Danst. 
Oihana speelt regelmatig met verschillende orkesten in Nederland en Spanje. Ze geeft celloles bij Parnassos in Utrecht, op Muziekschool Pier K in Hoofddorp en op een muziekkamp in Uruena (Spanje). Oihana bespeelt een cello van Alfredo Gianotti uit 1983.

Over ons: Welkom
bottom of page